Half-Life 3 kommer aldrig att släppas — det bekräftar en anställd på Valve

halflife 2 ep2

Half-Life 3 kommer aldrig att släppas — det bekräftar en anställd på Valve. Det kan betyda att spelet nu har fått den absolut sista spiken i kistan och att flera år med rykten om kommande lanseringar helt får läggas på is.

Det är en anonym anställd på Valve som till webbsajten Gameinformer bekräftar att Half-Life 3 aldrig kommer att släppas. Detta trots att spelet vid flera tillfällen påbörjats av olika team med utvecklare, från några få anställda till upp till 40 personer.

Anledningen till att det aldrig blir klart är att Valve som företag inte är uppbyggt för det. Och med det menas att de grupper som arbetar med spel idag snabbt går vidare till nya och hela tiden blickar framåt med kommande speltitlar.

”There is no such thing as Half-Life 3. Valve has never announced a Half-Life 3. The closest they’ve come is after Half-Life 2, they said there would be three episodes. We only got two of those”, skriver Gameinformer.

Spelen i Half-Life 2-serien har gjort sitt på marknaden och Valve har inga planer på att återuppliva något gammalt. Det är också uppgifter som officiella källor från Valve bekräftat tidigare.

Om det någonsin kommer ett slut på sagan om Gordon och hans kofot återstår att se, men det finns inget som pekar på att det någonsin händer. Troligtvis är största chansen att någon skapar ett projekt i privat regi och driver det själv tillsammans med andra.

Till Gameinformer säger personen också att Valve medvetet väljer att inte kommentera Half-Life 3, helt enkelt för att låta intresset av spelet dö ut av sig själv. Om de kommer att lyckas återstår att se.

Läs hela intervjun på Gameinformer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.