Android Wear 2.0 släpps i februari — Google bekräftar lanseringen

Huawei Watch Black

Android Wear 2.0 är nästa stora uppdatering till Googles plattform för klockor, och den släpps i februari. Något exakt datum finns inte men Google har informerat utvecklare om att ett släpp är bara veckor bort.

Nu arbetar Google för att hjälpa utvecklare med att uppdatera sina applikationer så de blir fristående för Android Wear 2.0. Det betyder att apparna ska kunna köras utan att klockan är ansluten till en mobiltelefon eller en kompanjonapp på denna.

Fristående applikationer har varit det stora dragplåstret för Android Wear 2.0. Vi har provat hur väl det fungerar på en Huawei Watch och det ser verkligen ut att bli en höjdare. Inget WiFi behövs, ingen telefon behövs.

Android Wear 2.0 keyboard

Det finns dock något som behövs vilket Android Wear 2.0 saknar idag — nämligen stöd för svenskt tangentbord. I skrivande stund kan du diktera på svenska och rita med svenskt språkstöd, men att skriva går inte. Vilket kan kännas väldigt konstigt.

Innan Google implementerar det får vi svårt att rekommendera smartklockor med Android Wear här i Sverige. Det fungerar utmärkt att rita fram ord som igenkänns av klockan och omvandlas till bokstäver som kan skickas eller sparas. Men vi vill så klart kunna skriva på ett tangentbord också.

Har du en smartklocka idag och i så fall, använder den Android Wear? Eller kanske kan du tänka dig att skaffa en modell med Android Wear 2.0 när nya versionen släpps?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.