Samsung har samlat in 96 procent av alla Galaxy Note 7

samsung galaxy note 7

Samsung har lyckats samla in hela 96 procent av alla sålda exemplar av Galaxy Note 7. Detta efter en enorm kampanj för att lockat köparna till att returnera sina telefoner mot löften om ersättning och rabatter på kommande telefoner.

Det beräknas finnas 2,5 miljoner exemplar, inklusive osålda telefoner, av Galaxy Note 7 och med den kunskapen kan vi räknas oss fram till att cirka 100 000 exemplar fortfarande finns i användning. Alla med risken att börja brinna på grund av allvarliga hårdvarufel.

Innan problemen med Galaxy Note 7 började rapporteras fick telefonen riktigt bra betyg av många recensenter och användare. Och vi förstår att många köpare inte vill returnera sitt exemplar för en annan telefon — men Samsung gör det inte lätt för de få kvarvarande telefonerna.

Den sydkoreanska tillverkaren arbetar aktivt tillsammans med mobiloperatörer världen över för att skicka ut uppdateringar som i det närmaste gör telefonerna till oanvändbara bokstöd. Tidigare har batteriets kapacitet kapats ordentligt via en uppdatering och det finns inget som hindrar Samsung från att stänga av enheterna helt för att göra dem obrukbara.

Burner Galaxy Note 7
Så här kan Galaxy Note 7 ut när den brunnit.

Amerikanska flygplatser behöver inte längre varna

Och om telefonerna inte går att använda överhuvudtaget, ja då finns få anledningar till att behålla dem. En del användare har sagt att de inte tänker lämna ifrån sig sina telefoner oavsett vad, med risk för både liv och lem. Ett dumdristigt beslut som inte bara försätter användaren i riskzonen utan även alla runtomkring, på exempelvis flyg eller tåg.

Med bara fyra procent av av alla sålda exemplar har amerikanska trafikverket beslutat att flygplatser i USA inte längre behöver varna passagerare om de speciella regler som gäller för Galaxy Note 7. Dock gäller fortfarande restriktioner världen över där flygbolag och rederier inte chansar med telefonen.

Nu blickar Samsung framåt mot Galaxy S8 som släpps under 2017 och det krävs en riktig dundertelefon för att dra intresset från sitt brinnande syskon. Frågan är bara hur Samsung ska tackla den oro som många har kring företagets telefoner idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.