Zoom: Din Tesla får stöd för Zoom-möten

Tesla Model S

Snart kan du vara delaktig i Zoom-möten samtidigt som du kör din Tesla-bil. Det kommer nämligen stöd för populära video- och mötestjänsten Zoom till tillverkarens bilar – och det gör att du kan ta emot samtal samtidigt som du kör.

Nyheten om stöd för Zoom-möten släpptes av mötestjänsten själva under Zoomtopia 2022. Arbetet med att integrera Zoom i bilarna har pågått under en längre tid och redan 2020 blev Elon Musk tillfrågad av några Tesla-bilsägare om stödet var möjligt.

Lästips: Nu kan Tesla-bilar äntligen se gropar i vägen

Se hur Zoom fungerar i din Tesla (kort demonstration)

Initialt var svaret från Tesla bara tystnad, men ungefär en månad senare så svarade Elon Musk att stöd för videosamtal med den interna kameran i bilarna absolut var en funktion för framtiden. Och nu är det alltså snart möjligt.

Enligt Nitasha Walia, som är Group Product Manager på Zoom, så kommer Zoom-stödet till samtliga bilmodeller från Tesla. Här är en kort demonstration under Zoomtopia 2022:

Notera att bilen som visas under demonstrationen är både parkerad och att den laddar under samtalets gång. Det är i skrivande stund inte klarlagt om bilen får framföras medan Zoom-samtal pågår.

Vi vet inte heller huruvida stödet kommer att vara låst till WiFi eller om det även fungerar med 4G/5G – och inte heller vet vi om bilen måste använda Premium Connectivity-paketet för att strömma video.

Lästips: Tesla-bilar ska använda Starlink i framtiden säger Elon Musk

Zoom blir en komplett företagslösning

Under det stora evenemanget så passade Zoom på att avslöja flera andra, kommande och nya funktioner till sin tjänst.

Bland annat Zoom Mail och Calendar som tar tjänsten mer i riktningen åt Google Workspace. En mer komplett lösning för arbetsstyrkan för att-göra-uppgifter, mötesbokningar och mejl. Om du skickar mejl via Zoom-användare så är det end-to-end-kryptering som gäller och den speciella mötesbokningsfunktionen gör det lättare att skapa Zoom-möten mellan deltagare.

Observera att det inte är klarlagt exakt när stödet för Zoom-möten i Teslas bilar faktiskt kommer att släppas. Mer information följer.

Via Mashable

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.