Elon Musk säger att Tesla-bilarna får stöd för Starlink-nätverket med satelliter i framtiden. Anslutningen ska göra att bilarna kan kontakta räddningstjänst om det händer en allvarlig olycka.


Diskussionen om huruvida Tesla-bilarna borde komma åt Starlink-satelliterna började efter att Starlink och T-Mobile offentliggjort ett samarbete där vanliga mobiler kan nå satelliterna utan extra tillbehör.

Lästips: Starlink börjar säljas i Sverige – här är priset

Eftersom Tesla och Starlink i grunden har samma ägare – Elon Musk – så vore det inte orimligt att vi får se en integrationen mellan de båda framöver. Frågan är bara när och vad det kommer att kosta konsumenterna.

Att det kommer är mer eller mindre bekräftat. På Twitter har Elon Musk svarat jakande på frågor om saken och nu återstår bara att se om han faktiskt håller vad han säger på det sociala nätverket.

Du behöver så klart inte en Tesla bara för att använda Starlink i Sverige. Redan idag kan du skaffa satellitinternet via Starlink-nätverket, men du måste vara beredd på att det kostar en rejäl slant.

Via Alltomelbil

Kategoriserad i:

Taggad i:

,