Messenger får ny funktion – heter Community Chats

messenger community chats promo press 2022
Foto: Meta

Meddelande-appen Messenger får en ny funktion som skulle kunna vara hämtat direkt från Discord – nämligen ämnesbaserade diskussionsgrupper. En funktion som Meta kallar för ”Community chats”.

Med Community Chats får vi något som enklast kan förklaras som en blandning mellan Facebook-grupper och Messenger. En samlingspunkt för flera personer där fokus ligger på snabba interaktioner mellan deltagarna.


Målet är att skapa en sömlös upplevelse där Facebook och Messenger möts på ett sätt som får användarna att stanna kvar längre inom Metas ekosystem med appar och tjänster.

Upplevelsen blandar Messenger och Facebook Grupper så att människor kan ansluta när, var och hur de vill.

Meta

Den som startar en Community Chat kan organisera innehållet för att göra det enklare för deltagarna att hitta rätt ämnen att diskutera.

Idag är det bara ett litet antal användare som får chansen att prova Community Chat-funktionen. Med tiden rullas funktionen ut till fler och fler användare, men det går inte att veta när just du får den i din app.

Den stora frågan är nu hur användarna tar emot nyheten om funktionen. Är det här verkligen något som de önskar i Messenger-appen?

Webbsajten SocialMediaToday skriver att många föredrar att ha den här typen av funktioner i separata appar. Facebook-grupper är bra för den som vill följa de senaste nyheterna om något ämne, Messenger är till för familj och vänner.

Samtidigt ökar intresset för att dela mer information i privata grupper mellan olika användare, och det är här som Meta försöker doppa tårna och se om användarna hakar på.

Via SocialMediaToday

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.