”The Wale” med Brendan Fraser – här är första trailern

The Whale

Äntligen har den första trailern till omtalade ”The Wale” släpptes. En film med hyllade Brendan Fraser i huvudrollen som en 300 kilo tung man som kämpar för att hitta tillbaka till sin dotter.

The Whale är en dramafilm som handlar om den tillbakadragna engelskaläraren Charlie. Med en offantlig vikt på nära 300 kilo så har han tappt kontakten med samhället – och sin 17-åriga dotter (spelad av Sadie Sink, känd som Maxine i Stranger Things).

Dottern hade tidigare lämnat familjen bakom sig för en man som senare dör. Händelserna får Charlie att nästan äta ihjäl sig i sina försök att döva smärtan och skammen som han känner.

Filmtipset: Enola Holmes 2 finns på Netflix

The Whale är Brendan Frasers stora återkomst

Efter succéfilmer som Mumien-filmerna och Djungel George så försvann Brendan Fraser från filmduken. 90-talets glansdagar för skådespelaren hamnade i skuggan av skador från stunts som Brendan själv utförde. Ännu värre var de sexuella övergrepp som han utsattes för under en lunch som HFPA (Hollywood Foreign Press Association) höll.

En händelse som satte djupa spår i skådespelaren och som gjorde att han blev helt utefryst från Hollywood när han öppet berättade vad som hade hänt. Efter en längre tids frånvaro från filmskapandet och skådespeleriet så har Brendan bit för bit letat sig tillbaka till rampljuset. Och det är uppenbart att fansen inte har glömt honom.

Här är ett exempel på de många kommentarer som lämnats till YouTube-videon ovan:

If anyone who deserves a comeback, it’s definitely Brendan Fraser. Dude is so talented and you can see he’s definitely passionate in his craft. It’s amazing that someone like Darren Aronofsky trusted what Fraser can do with his new movie. I cannot wait to see The Whale!

Och när The Whale presenterades under Venice Film Festival så fick Brendan Fraser stående ovationer i flera minuter av deltagarna. Den här videon visar hur rörd vår favorit-skådespelare blev över allt stöd han fick under filmfestivalens visning.

Filmtips: ”Den stora fotbollsfilmen” – animerad Zlatan Ibrahimović på Netflix

The Whale har premiär den 10 mars 2023

Filmen har USA-premiär redan den 9 december 2022. Här i Sverige visas inte filmen förrän flera månader senare, först den 10 mars 2023.

Det är i skrivande stund inte fastställt vart filmen kommer att visas, varken om den kommer till svenska biografer eller visas direkt på en streamingtjänst.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.