Xiaomi Mi Smart Air Fryer – smart varmluftsfritös med röststyrning

Låg effekt på 1 500 watt – men många recept i appen

xiaomi mi smart air fryer 1 2021

Xiaomi har lanserat en varmluftsfritös med smarta funktioner. Den nya fritösen heter Mi Smart Air Fryer och rymmer en volym på 3,5 liter.

  • Kostar under tusenlappen
  • Röststyr, använd touchskärmen eller mobilappen
  • 100+ recept i mobilen

Läs mer: Xiaomi Mi Box 4S Pro – mediaspelare med 8K-stöd & HDMI 2.1

Mi Smart Air Fryer rymmer 3,5 liter & 1 500 watt

Xiaomi Mi Smart Air Fryer är en varmluftsfritös, även kallat en airfryer, som du kan ansluta till hemnätverket.

Med hjälp av en mobilapp kan du styra många av funktionerna i Mi Smart Air Fryer och även ta del av fler än 100 olika recept för den smarta prylen.

Mi Smart Air Fryer rymmer 3,5 liter och du kan ställa in enheten att använda temperaturer mellan 40 grader och 200 grader celcius. Maxeffekten är jämförelsevis låga 1 500 watt.

Om du behöver schemalägga matlagningen så går även det utmärkt. Du kan schemalägga upp till 24 timmar i förväg samt röststyra Mi Smart Air Fryer med både Google Assistant och Amazon Alexa.

På framsidan sitter en ensam, rund OLED-skärm som visar den viktigaste informationen om tillagningen. Bland annat vad du tillagar och den kvarvarande tiden. Skärmen kan även visa temperatur och schemaläggningar.

Läs mer: Xiaomi InkPalm 5 – e-boksläsare med 5-tumsskärm

xiaomi mi smart air fryer 2 2021
Styr din Mi Smart Air Fryer med mobilen eller rösten

Mi Smart Air Fryer kostar under tusenlappen

När du är klar med matlagningen kan du antingen rengöra alla delar manuellt, eller lägga in flera av dem i diskmaskinen.

För att du inte ska komma åt de varmaste delarna på insidan av varmlufsfritösen så använder Xiaomi ett skyddande nät på ovansidan av fritösens insida. Det är varmt, absolut, men du kan inte nå de brännheta värmerören.

Prismässigt är Mi Smart Air Fryer betydligt billigare än många andra, “dumma” varmluftsfritöser.

Du kan köpa modellen från den officiella Mi Store-butiken för 999 kronor med start i augusti 2021. Det finns även svenska återförsäljare som erbjuder Mi Smart Air Fryer i sitt sortiment.

Läs mer: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Det här ingår när du köper Mi Smart Air Fryer

  • 1 x Mi Smart Air Fryer
  • 1 x Flyting plate
  • 1 x Grill
  • 1 x Instruktionsbok

Du kan läsa mer om Mi Smart Air Fryer på den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.