Xiaomi InkPalm 5 – e-boksläsare med 5-tumsskärm

xiaomi inkpalm 5 2021

Xiaomi InkPalm 5 är en minst sagt udda produkt. Det är en e-boksläsare med 5.2-tumsskärm och en prislapp som sträcker sig till runt tusenlappen.

InkPalm 5 använder en skärm som normalt kallas E-ink. En monokrom skärm som knappt drar någon som helst ström när innehållet inte ändras.

Lästips: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Den här typen av skärmar är vanliga i exempelvis Amazon Kindle-serien och gör att prylarna som har dem ofta ståtar med flera veckors eller till och med månaders batteritid.

Skärmen har upplösningen 1 280 x 720 pixlar och en pixeltäthet på 284 ppi. Det kan jämföras med exempelvis iPhone 12 som har en pixeltäthet på knivskarpa 476 ppi, eller Amazon Kindle (2019) som bara har 167 ppi.

xiaomi inkpalm 5 1 2021

Under skärmen sitter 1 GB RAM-minne, 32 GB lagringsutrymme och ett batteri på 1 400 mAh. Operativsystemet är något förvånande Android 8.1.

Xiaomi InkPalm 5 har måtten 143.5 x 76.6 x 6.9 millimeter och väger 115 gram. Helt jämförbart med en modern mobiltelefon.

Nätverksanslutning får man via WiFi (dual-band) och det finns Bluetooth 5.0-stöd. Knapparna är få till antalet. Det finns på/av-knapp samt volymknappar på sidan. Volymknapparna fungerar både till volymen och för att bläddra om man inte vill använda skärmen.

Lästips: Xiaomi Redmi 9T: Stor skärm, tre kameror & hörlurskontakt

Initialt släpps InkPalm 5 på den kinesiska marknaden. Det är oklart om och när modellen kan nå butiker i Europa. Läs mer om produkten på den officiella produktsidan här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.