Sony Bravia Core – streamingtjänst för din TV

Stöder Imax-film och förlustfri 4K-bild

sony bravia core

Bravia Core är en ny streamingtjänst för tv-apparater från Sony.

På tjänsten finns 300 titlar vid lanseringstillfället. Vissa kan ses genom att lösa in så kallade krediter, andra är helt fria att titta på när man vill.


Lästips: Apple TV-appen släpps till Sonys TV-apparater – börjar med XH90-serien

Tjänsten har ett brett urval av de senaste storfilerna på marknaden idag. Bravia Core har även det största utbudet av Imax Enhanced-filmer som går att hitta idag. Det finns även klassiska filmer av det lite äldre slaget.

Bravia Core har ett unikt strömningsläge som kallas ”Pure Stream”. Läget kräver en internetanslutning på minst 80 Mbps och ska ge samma upplevelse som om du tittade på en Bluray-film.

När man köper en kompatibel tv ingår ett antal krediter i köpet. Om du skaffar en Z9J eller A90J så medföljer exempelvis 10 filmkrediter. För resterande modeller får du 5 filmkrediter.

Lästips: Samsung lanserar ny soundbar med Dolby Atmos – HW-Q950A med 11.1.4-ljud

För att använda Bravia Core måste du ha en tv-modell ur Sonys nya produktserie kallad Bravia XR. Här är modellerna som ingår och som kan använda filmtjänsten idag:

  • Z9J
  • A90, A80J, A83J, A84J
  • X95J, X90J, X92J, X93J, X94J

Bravia Core är framtagen tillsammans med Pictures Entertainment som är ett underbolag till Sony.

Läs mer om tjänsten på Sonys officiella produktsida för Bravida Core här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.