Nu har Shadow of the Tomb Raider stöd för Xbox Series X & Playstation 5 (4K/60fps)

shadow of the tomb raider

Shadow of the Tomb Raider släpptes i september 2018 och är – trots att spelet har några år bakom sig – ett ruskigt snyggt spel. Men vad hjälper bra grafik när prestandan inte håller måttet 2021?

  • 60fps på både Xbox Series X och Playstation 5
  • Uppdateringen 2.01 släpptes sent under juli månad
  • Inget stöd för raytracing – än

Läs mer: Dark Souls 3 klarar 60fps på Xbox Series X/S (FPS Boost)

Uppdateringen 2.01 ger officiellt stöd åt Xbox Series X och PS5

Shadow of the Tomb Raider är det tredje och sista spelet i triologin som blev en nystart för Tomb Raider-serien.

Det är också ett spel som många hoppats ska få stöd för 4K-upplösning och 60fps på de senaste spelkonsolerna.

Frågan är bara – kan Shadow of the Tomb Raider körs i 4K med 60fps på Xbox Series X och Playstation 5?

Och svaret är – ja!

Efter att uppdateringen med version 2.01 släpptes sent under juli månad 2021 så har spelet stöd för både hög upplöning och snabb bildvisningsfrekvens på de senaste spelkonsolerna.

Shadow of the Tomb Raider är ett ruskigt snyggt spel redan sen tidigare, men att köra i 30fps är en starkt begränsande upplevelse. Inte minst när man kört 60fps-kapabla spel tidigare.

Läs mer: Fallout 4, Fallout 76 & Skyrim stöder nu FPS Boost på Xbox Series X/S

60fps med FPS Boost sen tidigare

Det bör sägas att Shadow of the Tomb Raider var kapabel till 60fps på Xbox Series X redan sen tidigare tack vare FPS Boost-initiativet; dock inte utan prestandaproblem.

Spelet kunde gå upp i 60fps i de flesta situationer, men bitvis tappades bildrutor vilket gjorde att spelet plötsligt upplevdes i låga 40-50fps.

Med nya uppdateringen är prestandaproblemen som bortblåsta och du bör ha stabila 60fps rakt igenom på både Xbox Series X och Playstation 5.

Vad tycker du om den här uppdateringen? Får den dig att vilka spela Shadow of the Tomb Raider igen? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.