Fallout 4, Fallout 76 & Skyrim stöder nu FPS Boost på Xbox Series X/S

bethesda fallout 4 skarm

Microsoft meddelade nyligen att flera storspel från Bethesda får stöd för FPS Boost på Xbox Series X/S. Det handlar bland annat om Fallout 4, Fallout 76 och Skyrim. Även Dishonored: Definitive Edition och Prey får samma stöd.

Nyheten kom under en live-sändning på YouTube under fredagen där Xbox-profilen Larry ’Hryb’ Nelson avslöjade Microsofts planer. Även Jeff Rubenstein deltog i live-sändningen och de diskuterade bland annat fördelarna som Series X/S kan ge till de gamla spelen från Bethesda.

Lästips: Microsoft xCloud med stöd för 1080p – snart möjligt

Fördelen med FPS Boost är att bildvisningsfrekvens (Frames Per Second), eller bara kort FPS, ökar från 30 till 60 fps. Det ger en betydligt mjukare och behagligare bildvisning som främst i FPS-spel (First Person Shooter) ger ett stort lyft för spelaren.

Där Xbox One-serien ibland fick kämpa med att ens hålla stabila 30 fps så har Xbox Series X/S inga problem med att pressa upp den siffran i 60 fps istället. Och FPS Boost är ett bra sätt att gjuta nytt liv i gamla spel som tidigare behövde moddas för samma effekt.

Totalt kommer 16 av 20 spel från Bethesda att finnas på Xbox via Xbox Game Pass. Det är resultatet av att Microsoft köpte spelstudion och att köpet nyligen godkänds av både amerikanska och europeiska myndigheter.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.