Skicka filer & text krypterat med Bitwarden – ny funktion

bitwarden logo 2020

Lösenordshanteraren Bitwarden har uppdaterats med stöd för att dela krypterad text och filer på ett säkert sätt. Funktionen heter ”Send” och den gör att du kan dela filer på upp till 100MB till exempelvis familj och vänner.

När du använder Send laddar du upp din fil eller text på Bitwardens servarar. Allt sparas ordentligt krypterat med AES-256. Du får sedan en länk till din krypterade data som kan delas med mottagaren.

Tänk på att du måste vara inloggad på ditt konto för att kunna skicka. Logga in på ditt konto, klicka på Bitwarden Send och du bör få en skärm likt på bilden här under.

Lästips: Bitwarden är bästa alternativet till LastPass (gratis lösenordshanterare)

När du använder Bitwarden Send väljer du en fil alternativ skriver in en text. Notera att texten är helt oformaterad; vill du skicka något avancerat måste du skapa ett dokument i exempelvis Word eller Pages och bifoga istället.

bitwarden skicka krypterad text filer sajt 2021

Du kan ställa in hur länge informationen ska vara åtkomlig för mottagaren, från 1 timme fram till den 31 december 2041. Så det finns ett stort utrymme allså.

Vidare kan du ställa in hur många gånger texten eller filen får vara åtkomlig av mottagaren. Du kan exempelvis skicka en engångstext som bara kan ses en enda gång, sen slutar länken att fungera och innehållet raderas från Bitwardens servrar.

Och givetvis kan du sätta ett lösenord om du vill det, samt skriva anteckningar som bara ses av dig som avsändare (det är alltså inget mottagaren tar del av).

Lästips: LastPass försämras för gratisanvändare – ingen support & få enheter

Notera att Bitwarden Send inte bara fungerar i webbläsaren. Du kan även använda mobilappen för den här funktionen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.