Microsoft fixar stabilitetsproblem för handkontrollen till Xbox Series X/S

microsoft xbox series

Microsoft har fixat ett stabilitetsproblem som drabbar handkontrollen till Xbox Series X/S. Med en ny uppdatering till din handkontroll bör du märka att den inte kopplar ifrån spelkonsolen lika ofta.

Uppdateringen är inkluderade i mjukvaruuppdateringen ”Mars 2021” till både Xbox Series X och S. Den nya mjukvaran släpptes den 10 mars och är redo för din spelkonsol idag.

Lästips: Fallout 4, Fallout 76 & Skyrim stöder nu FPS Boost på Xbox Series X/S

Om du är drabbad av problemet kan du försöka uppdatera din spelkonsol och handkontrollen direkt. Det gör du via följande steg:

  1. Tryck på Xbox-knappen på din handkontroll
  2. Gå till Profil och system > Inställningar > System > Uppdateringar
  3. Visas aviseringen ”Konsoluppdatering tillgänglig” installerar du mjukvaran

Finns inte någon uppdateringsavisering på sidan så har din spelkonsol och handkontrollen redan den senast tillgängliga versionen.

Du kan ställa in så att din Xbox automatiskt laddar ner och installerar framtida uppdateringar. Det gör att du alltid har den senaste mjukvaran och får nya funktioner/buggfixar snabbare

Andra nyheter i ”Mars 2021”-uppdateringen inkluderar stöd för FPS Boost på Xbox Series X/S samt Auto HDR-inställningen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.