Dark Souls 3 klarar 60fps på Xbox Series X/S (FPS Boost)

dark souls iii

Äntligen kan vi köra Dark Souls 3 i 60fps på Xbox Series X/S. Spelet som tidigare varit låst till 30fps på Xbox One-konsolerna har uppdaterats med stöd för FPS Boost som låser upp den dubbelt så höga bildvisningsfrekvensen.

  • Ökade från 30 till 60fps
  • Upp till 900p på Xbox – Playstation 5 klarar 1080p
  • FPS Boost finns till många spel för Xbox One

Läs mer: Se bilder & video från nya Demon’s Souls till Playstation 5 här

Dark Souls 3 klarar 60 fps – men är ändå begränsad

Dark Souls 3 är ett oförlåtligt spel med en svårighetsgrad som får vem som helst att slita hårt i ren frustration.

Att spela i 30fps när minsta felaktiga rörelse, slag eller blockering kan betyda att man dör är knappast önskvärt.

Därför är vi mycket glada att spelet äntligen klarar 60fps – och att det gör det på både Xbox Series X och Series S.

En kanske ännu större fördel med FPS Boost är att vi slipper ojämn bildvisning där Dark Souls 3 upplevs som ryckig. Det är nästan värre än att vara låst till 30fps när man ska utöva precision.

Men samtidigt får vi lite smolk i bägaren av att spelet fortfarande är låst till 900p. En upplösning som är snäppet sämre än Dark Souls 3 på Playstation 5 som klarar äkta 1080p.

Läs mer: Dark Souls 3 — Ashes of Ariandel släpps den 25 oktober (se trailern här)

Playstation 5 är den bättre konsolen för Dark Souls 3

Vi vet att spelstudion FromSoftware arbetade tillsammans med Xbox-teamet för att möjliggöra FPS Boost i spelet.

Enligt Jason Ronald på FromSoftware så användes en ny ”teknik” som utvecklades för att kunna använda FPS Boost i Dark Souls 3. Vilket innebär att studion åtminstone öppnat dörren lite för förbättringarna.

Och det är klart önskvärt, för Playstation 5 ger en renare och snäppet skarpare bild jämfört med Xbox Series X/S i spelet.

Dark Souls 3 fungerar på PC, Xbox och Playstation. Du kan köpa det från officiella spelbutiker, på skiva och från tredjepartssäljare som Kinguin,

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.