Xiaomi får ny app – Zepp Life ersätter Mi Fit

mi smart band 6 06
Foto: Mi Band 6, Xiaomi

Om du använder ett aktivitetsarmband ur Mi Smart Band-serien så kanske du märkt att Mi Fit-appen inte längre finns på mobiltelefonen. Den har nu bytt namn till Zepp Life.

Anledningen till att Mi Fit har bytt namn till Zepp Life har med företaget Zepp Health att göra (tidigare Huami). De tillverkar nämligen alla hälsorelaterade produkter åt Xiaomi och Amazfit.

Läs mer: Xiaomi Mi Band 7 har större skärm och inbyggd GPS (släpps 2022)

Om du har en äldre produkt från Xiaomi så kommer den att vara ansluten till Zepp Life-appen framöver. Har du däremot en nyare produkt så heter istället appen Mi Fitness.

Och Mi Fitness är en sammanslagning av apparna Xiaomi Health och Xiaomi Wear (samt Wear Lite). Mycket att hålla koll på och många appar att hålla i sär här alltså.

Det är inte fastställt i skrivande stund, men när Mi Band 7 släpps kommer den sannolikt använda Mi Fitness och INTE Zepp Life. Vi vet dock att Mi Band 6 snällt är låst till Zepp Life.

Läs mer: Här är nya Xiaomi Mi Band 6 – AMOLED-skärm, lång batteritid & lågt pris

Anledningen till varför Mi Fit byter namn är inte helt fastställt.

Klart är att Zepp Health tog beslutet och Xiaomi har valt att acceptera namnbytet, även om det inte verkar vara helt önskvärt.

Xiaomi will support Huami’s decision to rebrand Mi Fit app as Zepp Life. While this app will continue to be operated by the Huami brand, rest assured that it will continue to support compatible Xiaomi devices, including Mi Smart Band Series and Mi Smart Scales.

Webbsajten Wearable.com spekulerar i att Zepp Health försöker skaffa sig marknadsandelar och bredda sitt namn till fler användare.

Zepp Helth säger dock att företaget tänker fortsätta arbeta nära Xiaomi. Huruvida det samarbetet står sig i framtiden återstår att se.

Här laddar du ner apparna

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.