Windows Defender får toppbetyg i nytt test från AV-TEST (november 2021)

windows defender logo 2017

Windows Defender får toppbetyg när oberoende testcentret AV-TEST rankar de bästa antivirusprogrammen för Windows 10 just nu.


I den senaste rapporten från AV-TEST får Windows Defender maxbetyget 18 poäng för sina egenskaper kring skydd mot skadlig kod, prestanda och användarvänlighet.

Läs mer: Windows 10 uppdateras med säkerhetsfixar till åtminstone 2025

Maxbetyget betyder att Windows Defender får utmärkelsen ”AV-TEST TOP PRODUCT”. Totalt fick 17 av 21 testade antivirusprogram maxbetyget. Det är alltså lättare än någonsin att hitta ett bra och pålitligt säkerhetsprogram för Windows idag.

Bland de andra topptestade alternativen hittar vi välkända namn Avast Free, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure och Kaspersky. De fyra säkerhetsprogrammen som INTE fick maxbetyget är K7 Computing, Malwarebytes, Microworld och PC Matic.


avtest antivirus resultat oktober 2021

Rapporten som AV-TEST släppte visar att du får ett topptestat skydd för din Windows-dator i princip oavsett vad du väljer så länge de är ett välkänt namn. Undantagsvis för Malwarebytes som vi normalt tycker är riktigt bra, men som i senaste testet alltså underpresterade i jämförelse med andra bra namn.

Läs mer: Vad är CCleaner? Varför säger Windows Defender att appen är farlig/oönskad?

Windows Defender behöver inte laddas ner och installeras. Istället räcker det att du aktiverar skyddet i Windows via Inställningar > Uppdatering & säkerhet > Windows-säkerhet.

Du kan läsa mer om testet och se ett mer detaljerat resultat på den officiella webbsajten för AV-TEST.