Windows 10 uppdateras med säkerhetsfixar till åtminstone 2025

Räkna inte med nya funktioner till Windows 10 framöver

Vill du inte uppdatera till Windows 11? Ingen fara – Microsoft lovar att uppdatera Windows 10 med bugg- och säkerhetsfixar till åtminstone 2025.

  • Många väljer att inte uppdatera när Microsoft släpper uppdateringar
  • Windows 11 är en mycket stor och omfattande uppdatering
  • Släpper uppdateringar till åtminstone 2025

Läs mer: Windows 11 är gratis – om du redan har Windows 10

Miljontals datorer uppdateras inte regelbundet

Varje gång Microsoft släpper en ny version av Windows så är det många datorer som inte uppdateras på flera år. Det finns flera tänkbara skäl till varför.

En är att datorerna använder mjukvara som inte fungerar på nyare Windows-versioner. En annan är att många användare är nöjda med vad de har och inte vill riskera att förstöra något med en uppdatering.

Microsofts löfte betyder att de inte kommer att lämna miljontals datorer i sticket om de inte uppdateras till Windows 11.

Företaget planerar att underhålla Windows 10 med bugg- och säkerhetsfixar till åtminstone 2025. Räkna dock inte med några stora funktioner och nyheter om du inte installerar Windows 11 på datorn.

Varje gång Microsoft släpper en ny version av Windows så är det många datorer som inte uppdateras på flera år. Det finns många skäl till varför.

Läs mer: Kan min dator köra Windows 11? (här är kraven)

Många användare vill inte förstöra vad de har på datorn

Antingen så har datorerna speciell mjukvara som inte fungerar på nyare Windows-versioner, eller mer troligt, så är det många användare som är nöjda med vad de har och inte vill riskera att förstöra något med en uppdatering.

Att inte uppdatera är normalt inte att rekommendera eftersom nyare versioner är generellt säkrare, uppdateras regelbundet och får nya funktioner eller optimeringar.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.