Windows 10 ”Spring Update” fördröjs – bugg stoppar lanseringen

microsoft-windows-10-logo-2

Microsoft har hittat en bugg i nästa stora uppdatering till Windows 10 – Spring Update – och tvingas skjuta på lanseringen. Buggen identifierades med hjälp av Windows Insiders som rapporterade om problemet till Microsoft.


Windows 10 ”Spring Update” var ursprungligen planerad att släppas den 11 april. Idag är det fortfarande oklart hur länge det dröjer innan Microsoft lyckas fixa buggen. Det är inte helt klarlagt vad buggen faktiskt handlar om och hur omfattande den är.

Sannolikt kommer det att dröja ytterligare några veckor innan vi får veta att Spring Update har släppts. Processen att initiera en lansering är lång och kan dra ut på tiden.

[bs-quote quote=”Got some more info on this: Microsoft was going to rollout on April 10, but found a blocking bug over the weekend that was bad enough to hold the release. Not sure if bug was fixed in 17133.73 or if it’ll come in another patch. RS4 will likely begin rollout in a couple weeks now.
” style=”style-8″ align=”center” author_name=”Zac Bowden”][/bs-quote]

Det finns ingen anledning för Microsoft att stressa ut den nya mjukvaran. Att hitta buggar i elfte timmen av den magnitud som stoppar Spring Update är sällsynt, men eftersom det nu hänt är det viktigt att Microsoft tar god tid på sig. Fixa problemet, trippelkolla så allt är korrekt, lansera.


Bland nyheterna som följer med nya uppdateringen finner vi ”Fluent Design” som är ett nytt designspråk för Windows 10. Med tiden kommer Fluent Design att synas på många ställen i operativsystemet, oavsett om det är i datorn, på spelkonsolen eller i en tablet.

Windows 10 ”Spring Update” ger även bättre stöd för enheter med HDR-skärm, webbläsaren Edge får ett speciellt läsläge och det går att tysta tabbar i Edge. Vidare ger uppdateringen bättre integritetsinställningar, stöd för AirDrop-liknande Near Share-funktionen och tätare integration med assistenten Cortana.

Här kan du läsa mer om alla nyheterna med Spring Update.

I det stora hela handlar det om många små förbättringar som tillsammans ger en bättre upplevelse. Exakt när den släpps, ja det återstår att se.