Apple påbörjar reparationer av svällande batterier i Watch Series 2

apple watch critical battery

Har du en Apple Watch Series 2 med dåligt batteri? Nu har Apple börjat åtgärda batterier som svält i Watch Series 2 – lämna in din enhet idag om baksidan buktar utåt eller enheten inte går att ladda.


Om du har en Apple Watch Series 2 vars baksida buktar utåt för att batteriet har svält på insidan, eller bara om enheten inte går att få igång överhuvudtaget – då är det dags att ta den till Apple.

Företaget har erkänt problem med Watch Series 2 där batteriet inte fungerat normal och därför måste bytas. Det är ett reparationsärende hos Apple som är kostnadsfritt, men för att du ska omfattas måste du ha en Watch-klocka av rätt modell.

Apple har godkänt att Watch Series 2 av storleken 42mm i serierna Sport, Nike+, Hermes och Edition omfattas. Har du en första eller tredje generationens smartklocka täcks den inte av garantireparationerna.

Notera också att den här reparationen inte omfattas av den normala garantin eller är ett reklamationsärende. Det här är alltså en helt separat åtgärd från Apples sida.

Innan din smartklocka godkänns för reparation kommer tekniker från Apple att göra en visuell inspektion, antingen på plats i en Apple-butik eller efter att du skickat in den. Därefter meddelas du om din enhet omfattas och kommer att lagas.

Det här är inte första gången som smartklockor från Apple drabbas av batteriproblem. Första generationens Watch har haft liknande problem, och även då skapade Apple ett reparationsprogram som sträckte sig över en treårsperiod för att åtgärda felen.

Batteriet är ett stort problem för många tillverkare där felaktigheter snabbt kan leda till katastrofala situationer. Kommer du ihåg hur Samsung skickade ut brandsäkra lådor till användarna av telefonen Galaxy Note 7? Batteriet i telefonen var så ostabilt att fler än hundra fall av telefon- och personskador rapporterades.

Det finns inga fall av Apple Watch-enheter som brunnit eller skadat användarna på grund av dåliga batterier. Dock gäller det att vara på den säkra sidan, så skicka in din Apple Watch omedelbart om den inte fungerar korrekt eller laddar dåligt. Då är du på den säkra sidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.