Samsung skickar ut brandsäkra lådor — Galaxy Note 7-ägare vägrar returnera

brandsakra lador fran samsung e1476292369474

När det går så långt att en mobiltillverkare måste skicka ut returlådor som är brandsäkra — och telefonanvändarna fortfarande vägrar skicka in sina enheter; ja då undrar vi så klart vad det är som pågår.


Det är nämligen precis vad som sker med Galaxy Note 7 vilken har bekräftats brinna eller explodera i minst hundra fall. Och till det har minst fem påstått ”säkra” telefoner som är ersättningsenheter ha brunnit.

Situationen är så illa att Samsung tvingas skicka ut lådor som är brandsäkra och som inte får transporteras med flyg. Och ändå vägrar en del användare att returerna sina telefoner. Hur sjutton tänkte de där egentligen?

De lådor som skickas ut består av fyra delar. Den innersta är en skyddande påse som telefonen placeras i och som sedan läggs i en liten låda. Denna läggs sedan i en större låda som slutligen sätts i en större. Insidan på den sist lådan är täckt med ett värmetåligt material som ska klara extrem hetta.

Eldfast keramisk fiber, som bland annat används i ugnar och andra krävande anordningar, kan ge obehag och utslag om man berör det med bar hud. Därför skickar Samsung även med skyddande handskar som ska användas när telefon packas ner.Lästips: Galaxy Note 7 slutar inte brinna — nya fall av telefoner som fattar eld


Här är en video som XDA Developers lagt ut på YouTube som visar innehållet. Vi gissar att det kostar Samsung en förmögenhet att skicka ut dessa till miljontals användare världen över.

 

 

Jösses. Det här visar hur allvarligt Samsung tar det här — och det tog bara några veckor efter att de första enheterna började brinna. Hittills har Samsung allt annat än visat framfötterna för att lösa problemen, men nu när Galaxy Note 7 är helt återkallad, ja då verkar det som att inget är för säkert.

Vilket Twitter-användaren @sexualjumanji inte verkar ta notis om. Han skriver i en tweet att Samsung kan komma och hämta telefonen från hans kalla, döda händer. Och vad vet vi, det kanske Samsung gör någon gång i framtiden. Men vi hoppas verkligen det inte händer.

Har du en Samsung Galaxy Note 7? Tänker du returnera den eller behålla? Kommentera gärna och berätta.