HP uppdaterar sina skrivare — tredjepartsbläck fungerar igen

hp officejet pro 7612wf a3 aio

HP lanserar ny mjukvara till sina skrivare. När företaget beslutade sig för att blockera tredjepartspatroner helt utan förvarning blev gensvaret unisont kritiskt från marknaden — kraftiga röster höjdes och HP tvingades backa.


Den 13 september såg vi effekten av första uppdateringen när patroner blockerades. Det som var tänkt att stoppa tredjepartspatroner visade sig inte bara blockera dessa, även originalpatroner från HP rapporterades sluta fungera.

De officiella forumen fylldes av kommentarer när ilskna användare ventilerade vad de tyckte och tänkte om saken. Till och med stora nyhetssajter som BBC rapporterade om saken, precis som mängder av teknik- och nyhetssajter.

Kort därpå släppte HP en ursäkt för tilltaget och att de arbetade med en uppdatering som skulle ta tillbaka stödet för icke-auktoriserade bläckpatroner. Då sades att ett släpp kunde ske i oktober, dock utan närmare information om datum.

Om du har en HP-skrivare som inte längre kan använda patroner som inte är original kan du se om det finns ny mjukvara att ladda ner. Gå till supportsidan hos HP och se om det finns en uppdatering från 12 oktober eller senare. Ladda ner och installera.Lästips: Användarna i panik — HP stoppar Officejet Pro från att använda tredjepartsbläck


Det är händelser som denna vilka gör att vi inte längre kan rekommendera automatiska uppdateringar av mjukvara. När företaget antingen lägger in begränsningar eller släpper dålig mjukvara som skadar vill vi inte ha dem per automatik. Oavsett om de kallar det säkerhetsfixar eller annat.

Stäng av automatiska uppdateringar och skaffa en rutin att kolla av ny mjukvara manuellt istället. Och vänta gärna en vecka eller mer för att se vad internet skriver. Om inget dyker upp är det ofta säkert att göra en installation. Hur ser du på automatiska uppdateringar? Kommentera gärna och berätta!