Galaxy Note 7 slutar inte brinna — nya fall av telefoner som fattar eld

Burner Galaxy Note 7
Så här kan Galaxy Note 7 ut när den brunnit.

Problemen med Galaxy Note 7 fortsätter för Samsung och nu har en tredje ersättningstelefon rapporterats brinna. 13-åriga Abby Zuis som är den senaste att drabbas säger till nyhetsbyrån KSTP att telefonen plötsligt blev extremt varm och att höljet började smälta likt andra påverkade telefoner.


Nyheten kommer bara dagar efter att en annan utbytestelefon fattat eld under en flygtur och nu höjs röster om att Samsung borde återkalla Galaxy Note 7 och helt sluta erbjuda modellen.

Den sydkoreanska tillverkaren har sagt att de lyckats identifiera problemet med bränderna till en isolerad tillverkningsprocess rörande batterierna. Frågan är nu hur väl det stämmer när även ersättningstelefonerna brinner. Situationen har blivit så allvarlig att alla de stora mobiloperatörerna i USA nu erbjuder utbytestelefoner till användare av Galaxy Note 7.

Det betyder att de som har en sådan modell i sin ägo och har köpt telefonen av en amerikanska operatör kan byta ut den mot ett annat märke och modell. Den senaste olyckan har också fått US Consumer Product Safety Commission att reagera och ska myndigheten nu undersöka händelsen.

En talesperson för Samsung sade i ett uttalande att ”vi [Samsung] vill försäkra våra kunder att vi tar varje enskild rapport mycket seriöst och att vi gör allt vi kan för Zuis-familjen och gör allt vi kan för dem och deras dotter. Våra kunders säkerhet är av högsta prioritet medan vi undersöker händelsen”.


Användare fick förvånande meddelande

Det uttalandet går dock emot en tidigare rapporterad olycka där Michael Klering från Nicholasville vaknade en tidig morgon av att hans Samsung Galaxy Note 7 rökfyllt hans sovrum. En hände som ska ha tvingat honom att uppsöka sjukhus efter att ha inhalerat rök när telefonen brann. Och Samsung valde att inte rapportera olyckan vidare utan lade locket på.

Värre är kanske ett textmeddelande som en Samsung-representant ska ha skicka till Michael Klering av misstag. I meddelandet skriver representanten ”Fick just detta. Kan försöka sakta ner honom om vi tror att det har betydelse, eller så låter vi honom göra vad han hotar att göra och ser vad han gör”.


Lästips: Samsung Galaxy Note 7 återkallas — batterierna kan explodera


Det är inte klargjort vad hotet skulle bestå av men det är tydligt att Samsung gjorde ett stort misstag som råkade skicka meddelandet till Michael Klering. Hanteringen av de brinnande telefonerna har varit högt kritiserat och det blir allt svårare för tillverkaren att väja för den. Speciellt då flygbolag och rederier världen över förbjuder användandet av telefonen på sina flygningar och kryssningar.

Vad tror ni? Kan Samsung någonsin hämta sig från den här explosiva och brännande upplevelsen? Kan kritiken någonsin dämpas mot företaget?