Hur snabbt internet har du? Mät i Windows 10 med Ookla Speedtest

ookla speedtest windows10

Testa och se hur snabb internetanslutning du har till datorn. Med nya applikationen Speedtest från Ookla får du snabbt ett mätresultat som kan analyseras och delas med andra.

Applikationen som är designad speciellt för Windows 10 har ett enkelt gränssnitt och göra bara några saker. Förutom att mäta hastigheten på internetanslutningen kan den även berätta fördröjningen i anslutningen, visa grafer i realtid och ge testrapporter.

Speedtest fungerar idag endast på datorer så har du en telefon med Windows 10 faller den dessvärre ut i kylan. Än så länge, allt som behövs är några små fixar kring gränssnittet och sen är Speedtest redo för mobiltelefonerna. Vill du inte vänta finns webbsajter som Fast.com vilka gör ett utmärkt jobb med att ge en vink om internetanslutningens hastighet, även i mobiltelefonen.

Utvecklaren Ookla är känd för sin webbsajt med samma namn som applikationen — Speedtest. Där får du ingående detaljer om hur snabbt internet du har, om du har instabilitet i anslutningen och vilken fördröjning det är mellan servrarna. Vill du komma enklare undan, då fungerar applikationen mer än väl.

Ladda ner Ookla Speedtest via Microsoft Store. Verktyget är helt gratis att ladda ner och installera. Den ungefärliga storleken är 59,5 MB


Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.