Registereditorn i Windows 10 får ett adressfält

registry adress bar win10

Det är nästan ofrånkomligt och någon gång i ditt liv kommer registret i Windows att behöva påhälsning. Det kan vara en skrämmande plats för många då minsta felaktiga ändring har potentialen att förstöra mycket, men i ett slag har Microsoft gjort programmet Registry Editor snäppet bättre.


Ändringen är minimal men ändå så välkommen och uppskattad av de som ofta är i registret och ändrar. Microsoft har lagt till ett adressfält, något som borde ha funnits där från första versionen men som först nu har dykt upp. Fördelen är att du snabbt får adressen till registernycklar och kan dela denna, eller kopiera från tipssajter på internet och klistra in.

Och IT-tekniker världen över kommer garanterat att älska adressfältet. Aldrig mer behöver du göra exporteringstricket för att hämta direktadressen till en registerplats. Klicka i adressfältet, kopiera hela adressraden och du är klar. Varför Microsoft, varför har ni väntat så länge med att implementera den kanske enklaste funktionen någonsin i Registry Editor?

För de allra flesta kommer den här nyheten bara att gå förbi helt obemärkt. Och vi förstår det. Kan du undvika att arbeta i registret är det en vinst för både Microsoft, dig och din dator. Microsoft för att de gjort något enkelt nog att du slipper registret, dig för att du slipper riskera något i onödan och datorn som inte behöver ominstalleras i tid och otid för att du petar fel.

Redigerar du någonsin registret i Windows? Kommentera och berätta om dina upplevelser och varför du gör det.


Bildkälla: Thurrott (thurrott.com)