Nya modeller av Surface Pro i oktober — Surface Phone kan försenas

Microsoft Surface Pro 4

Dåliga nyheter för alla ni som hoppats på en Surface Phone innan årsskiftet 2016/2017. Enligt nya uppgifter kan det dröja så länge som ett år innan telefonen når marknaden — eller i värsta fall en bit in i 2018.

Redan den 26 oktober kommer Microsoft att hålla i ett stort evenemang där en mängd Surface-produkter ska visas upp. Datumet är bekräftat men innehållet är ännu dolt i mysteriernas skuggor, fram tills helt nyligen.


Amerikanska testmyndigheter har nyligen avslöjat att Microsoft tänker släppa Surface-märkta tangentbord och datormöss, något som indikerar att en stationär dator är på gång. Det går i hand med tidigare uppgifter som pratat om en större AIO-modell till serien.

Tyvärr ska årets evenemang inte inkludera den kanske mest efterlängtade lanseringen av Surface Phone. Länge har det ryktats att Microsoft tänker släppa en smartphone i flaggskeppsklassen med Windows 10, den senaste hårdvaran under skärmen i Surface-serien.

Rykten som fick fart efter uppgifterna om att Lumia-teamet slagits ihop med Surface-teamet tidigare i år. En sammanslagning som fick många att hoppas, även Microsoft-reportrar som Mary Jo Foley och Paul Thurrott, båda med nära källor inom Redmond-företaget sedan många år tillbaka.


Lästips: Nya Paint kommer till Windows 10 — stöd för 3D-modeller och smarta ritverktyg


Förutom en potentiell AIO-dator så väntas det även komma uppgraderade varianter av Surface Pro och Surface Book. Båda med Intel Kaby Lake-processorer under huven men utan närmare detaljer än så.

Störst uppmärksamhet kommer troligtvis Windows 10 att få då Microsoft lyfter fram sitt operativsystem på främsta bänkraden. Troligtvis är det Redstone 2, nästa stora uppdatering, som visas upp men här har vi redan testversioner att prova så frågan är vad de kan tänkas detaljera närmare.

Vad hoppas du på den 26 oktober? Kommentera gärna och berätta om dina förhoppningar!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.