Nya Paint kommer till Windows 10 — stöd för 3D-modeller och smarta ritverktyg

microsoft paint windows10

Microsoft gör om ritprogrammet Paint för Windows 10. Den nya versionen är ett stort steg från programmet vi är vana vid att använda — nu med stöd för 3D-modeller, avancerade ritverktyg och ett omarbetat gränssnitt.


I ett antal videor demonstrerar Microsoft nyheterna i nya Paint. Det är tydligt att de vill framhäva den egna Surface-serien med stödet för aktiva styluspennor, och HoloLens med stödet för 3D-modeller. Ett stort steg från gamla Paint som inte ens kunde skala bilder på ett bra sätt.

Microsoft lyfter också fram möjligheten till samarbete mellan användare då skapade 3D-modeller kan laddas upp och delas med andra. Hitta modellerna du vill använda, ladda ner dem och rita på dem med 3D-verktyget. Allt kan sedan placeras för snyggare effekt med känsla av djup.

Givetvis finns även alla verktyg du kan tänkas behöva för att rita i 2D också, Microsoft har inte glömt bort den största delen användare. Samtliga har designats för smart användning av primärt styluspenna och fingrar, men också mer traditionella tillbehör som datormöss.

Vill du använda nya Paint är det helt klart Windows 10 som gäller. Microsoft har varit tysta på den punkten men vi kan med nästan full säkerhet säga att nya versionen inte kommer till äldre versioner av Windows. Och varför skulle de baka in stöd för flera år gamla Windows-versioner?Lästips: ShutUp10 skyddar din information i Windows 10 från Microsoft


I skrivande stund vet vi inte när Paint kan släppas men den 26 oktober väntas Microsoft släppa en mängd nya Surface-produkter — och vi skulle bli mycket förvånade om inte Paint blir en del av presentationen av dessa. Vi hoppas så klart på snabb lansering men om nya versionen kommer i år återstår att se.

 

Källa: WalkingCat (twitter.com)