World of Warcraft är tillbaka över 10 miljoner spelare

world of warcraft legion e1470214917183

November 2015. Månaden då Blizzard meddelade att de inte längre tänker rapportera hur många som spelar World of Warcraft. Och vi vet alla varför företag plötsligt slutar dela med sig av statistik — för att det inte går bra.

Och World of Warcraft har sett en stadigt negativ trend, även om vi räknar in det ökade intresset inför och kort efter lanseringen av nya expansioner. När Blizzard slutade berätta om användarantalet var siffran så låg som 5,5 miljoner, vilket är långt under glansdagarna med mer än dubbla den siffran.

Då och då bjuder en intervju med Blizzard-profiler på bitar av information, nu senast med Tom Chilton som sade till polska Pixel att World of Warcraft var över 10 miljoner spelare igen. ”I detta nu har vi kring 10,1 miljoner spelare. Det är svårt att se vad framtiden för med sig. Vi har vår inre rivalitet med Overwatch, men det är möjligt att vi passerar 12 miljoner igen”.

Det är omöjligt att kontrollera siffrorna men när Legion blev tillgänglig för förhandsbokning såldes 3,3 miljoner bara första dagen. Filmen Warcraft lär också ha hjälpt till att öka på siffrorna. Men 10 miljoner spelare igen? På så kort tid som under ett år låter otroligt. Men inte omöjligt.


Lästips: Blizzard stänger ner största privatservern för World of Warcraft


World of Warcraft ska ha närmare 100 miljoner registrerade konton idag. Nära en tiondel är alltså aktiva vilket ger potential för Blizzard att nå resterande med bra erbjudande för att locka tillbaka dem. Legion är en stor anledning för spelarna att betala för åtminstone en månad och testa.

Spelade du World of Warcraft när spelet först släpptes? Spelar du fortfarande? Kommentera gärna och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.