Facebook Events — alla dina evenemang och bjudningar i en app

facebook events calendar

Facebook Events är en ny applikation med vilken du kan se alla dina kommande evenemang, framtida som du är intresserad av och mycket annat som är planerat via Facebook.

Applikationen kommer till Android och iOS med ett bättre, smartare gränssnitt än att använda Events i Facebook-appen. Allt är samlat på ett ställe och det med en snygg kalender som ger snygga, tydliga notifieringar om när du är upptagen och när du är ledig.


Evenemang hittar du baserat på tidpunkt, plats och dina intressen. Du kan se alla kommande händelser på en karta inom det område du vill, när du vill och bara det som är intressant för just dig.

Givetvis kan du se vad dina vänner på Facebook har planerat (förutsatt att det är delat med dig) och du kan enkelt hänga på direkt via Events. Bara hitta rätt evenemang, visa ditt intresse och alla berörda får reda på det — samtidigt som du får en indikation i Events.

facebook-events-calendar2

En smart detalj är att befintliga händelser i dina kalendrar också kan läggas till i Facebook Events. Det vore osmart om Facebook inte gjorde det möjligt då många fullkomligt lever i sina kalendrar och utan en koppling lär intresset att köra Events istället för kalenderappen inte vara stort.

Vi är inte så säkra att vi vill ansluta alla våra kalendrar till ett socialt nätverk som Facebook. Inte heller är vi säkra att ytterligare en applikation behövs för att hantera evenemang. Frågan är om Facebook tänker lyfta ur även den biten från sin Facebook-app, likt vad de gjorde med Messenger, eller om Events får vara kvar.

Vad tror ni? Läs mer om Facebook Event på den officiella nyhetssidan.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.