Windows 10 KB4482887 gör datorn långsammare i spel

Windows 10 Logo

En uppdatering till Windows 10 påverkar prestandan negativt och gör att vissa datormöss inte fungerar korrekt. Microsoft har lovat en buggfix som löser problemen, och tills dess finns en snabb lösning.

Uppdateringen till Windows 10 som påverkar prestandan och datormössen är Windows 10 1809 (KB4482887). De som drabbats av problem pekar på stora problem i äldre spel som Call of Duty 4 och Call of Duty: Modern Warfare 2. Bland annat med till synes oregelbundna FPS-tapp.

I vissa fall räcker det med att beröring av datormusen får spelen att antingen krascha helt eller frysa i några sekunder. När spelarna slutar röra datormusen fungerar allt precis som vanligt – om vi ska tro de uppgifter som finns idag.

kb4482887 problem

Problemen uppstår oberoende av vilken hårdvara som används. Även nyare datorer med grafikkortet GeForce GTX 2080 och processorn AMD Ryzen 2700X är påverkade. Samt ett antal olika spel av varierande ålder.

Microsoft bekräftar att det finns ett problem med KB4482887

Microsoft har gått ut med en officiell varning för uppdateringen KB4482887. Dessutom bekräftar företaget att en lösning är på gång i form av en ny uppdatering.

Lustigt nog är KB4482887 en säkerhetsuppdatering som delvis ska motverka prestandaförluster av tidigare uppdateringar som fixade Spectre 2-sårbarheten. Istället har uppdateringen en effekt som blir tvärtom med förluster.

För att lösa det hela kan du avinstallera KB4482887 från Windows 10. Då ska problemen försvinna helt. Alternativt avvaktar du en buggfix som släpps framöver, något exakt datum finns dessvärre inte.

Du kan läsa mer om problemlösning för uppdateringen på den officiella hjälpsidan hos Microsoft.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.