355 000 fuskare utslängda från Apex Legends

Apex Legends

Apex Legends har ett stort problem med fuskande spelare. Så stort att spelet bannlyst fler än 355 000 spelare på PC efter lanseringen. Och fler optimeringar kring anti-fusksystemet är på väg.

Apex Legends har fler än 50 miljoner spelare. Och när så många samlas följer ett stort antal fuskare som inte vill annat än göra livet surt för alla andra. Det är knappast något ovanligt och de flesta stora onlinespelen arbetar aktivt med att motarbeta fuskspelare.

Respawn Entertainment som utvecklar Apex Legends arbetar stenhårt för att minska påverkan av fuskare. Och hittills verkar de göra ett riktigt bra jobb. På kort tid har fler än 355 000 fuskare på PC blivit av med sina konton.

Dessutom ökar Respawn Entertainment resurserna till teamet som arbetar med att identifiera och ta bort fuskare från spelet. I framtiden kommer det även att finnas en rapporterings-funktionalitet så att spelare kan peka ut fuskare åt utvecklaren.

Apex Legends får buggfixar som minskar antalet krascher

Respawn Entertainment arbetar tillsammans med Nvidia för att fixa krascher som kan härledas till grafikkretsar från företaget. Närmare bestämt grafikkretsar i RTX-serien och som visar ett ”DXGI_ERROR_DEVICE_HUNG”-felmeddelande vid krascher.

När Nvidia är klara med framtagandet av buggfixar kommer AMD att inleda ett samarbete för att lösa eventuella svårigheter med deras kretsar.

Nästa stora uppdatering kommer ha en mängd buggfixar som löser många problem. Respawn Entertainment erkänner att de inte hittat orsaken till en del kraschar och andra problem än. De jobbar dock på lösningar på allt de känner till idag.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.