Huawei Watch GT Elegant & Watch GT Active släpps våren 2019

leaked watch gt active elegant

Huawei förbereder lanseringen av två nya sportklockor – Watch GT Elegant och Watch GT Active. Det är oklart om de är funktionsmässigt identiska med Watch GT och om enda skillnaden är nya färgval. Specifikationer är att vänta inom kort.

Huawei är på gång att lansera helt nya – och hett efterlängtade – mobiltelefonerna P30 och P30 Pro. De efterföljer fjolårets P20 och P20 Pro, och väntas bli 2019 års kanske mest populära modeller under våren.

Samtidigt med mobiltelefonerna väntas Huawei släppa två nya sportklockor. Företaget har fått viss framgång med befintliga Watch GT, men kritiken har varit stor och det finns inte många anledningar att köpa sportklockan.

Lästips: Huawei Watch GT: Det här måste du veta om sportklockan

Huawei Watch GT beskrivs främst som en smartklocka utan speciellt smarta funktioner. Har du en Huawei-telefon och nöjer dig med de mest grundläggande smarta funktionerna, och fokuserar mer på träningsfunktioner, då kan det vara rätt för dig. Om handleden är bred nog för den stora boetten.

Många har saknat en mindre och smartare variant av Watch GT. Med samma prestanda och utmärkta byggkvalitet. Och kanske kan Huawei leverera just det under våren 2019.

Huawei Watch GT Elegant och Watch GT Active släpps samtidigt med P30 och P30 Pro. Det är idag oklart hur de står sig i Watch GT-serien, men klart är åtminstone att prissättningen skiljer sig åt.

Watch GT Elegant kostar 229 euro medan Watch GT Active kostar 249 euro.

Båda ser ut att ha samma storlek som Watch GT – alltså en skärm på 1,39 tum. Det enda visuella som ser ut att ha ändrats är färgvalen. Vidare ryktas att batteritypen nu är lithium-polymer istället för lithium-ion.

Det är sannolikt att Huawei fortsätter använda sitt egna operativsystem Lite OS likt i Watch GT. Vi hoppas dock att företaget tagit sitt förnuft till fånga och använder Wear OS denna gång. Anledningen är enkel. Lite OS är på tok för sparsam i de smarta funktionerna; så pass att vi knappt vågar kalla Watch GT en smart sportklocka.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.