WhatsApp höjer gränsen för skickade filer till 2GB

WhatsApp Logo

WhatsApp testar just nu att höja gränsen för skickade filer till 2GB. Det är en extrem höjning från de 100MB som normalt är maximalt tillåtna filstorleken för delade filer.

Just nu pågår testet specifikt för användare i Argentina för beta-användare av WhatsApp på Android och iOS. Det gäller versionerna 2.22.8.5 respektive 22.7.0.76 och uppåt.

Läs mer: Historik på gång till TikTok – testas just nu

I skrivande stund vet vi inte om WhatsApp tänker rulla ut den nya, högre filgränsen till alla användare globalt. Eller om det bara är ett mindre test som resulterar i andra förändringar som rör meddelandetjänsten.

Något som talar för att 2GB blir den nya filgränsen är att konkurrenten Telegram erbjuder fildelning mellan användare på just 2GB. Om WhatsApp vill öka sin konkurrens mot Telegram så behöver de förbättra fildelningen.

Det är inte speciellt knepigt att skicka stora filer till andra idag. Tidigare var 10MB den högsta gränsen för många mejlklienter, men med introduktionen av molnlagringstjänster så har den gränsen helt försvinnit.

Du kan idag skicka i princip hur stora filer som helst (till en gräns så klart) med exempelvis Dropbox, Google Drive och andra molntjänster. Bara ladda upp din fil, välj att dela och voila – mottagaren kan ladda ner din stora fil.

Läs mer: WhatsApp får stöd för iOS 15 – ny uppdatering

Innan gränsen för delade filer höjs så uppdateras WhatsApp med fullt stöd för iOS 15. En välkommen förbättring som lägger grunden för framtida förbättringar till appen på iPhones.

Bland nyheterna med iOS 15-uppdateringen hittar vi stöd för fokusläge och att alla kontakter kan visa profilbild på aviseringar från appen. Det var på tiden, eller hur? Mer information följer.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.