Historik på gång till TikTok – testas just nu

tiktok logo

Om det är något TikTok saknar idag så är det en historik så att man kan gå tillbaka och se vilka videor som tittats på tidigare.

Och kanske är just en sådan på gång, för Twitter-användaren Hammod Oh (via Matt Navarra) rapporterar att funktionen ”Watch history” är på gång med en framtida uppdatering.

Jajamen, ni läste rätt. Och precis som namnet antyder så är det en historik över alla videor du kollat på (till en gräns så klart). När funktionen släpps så finns den under ”Content and Activity” i inställningarna.

Enkelt åtkomligt och äntligen kan du gå tillbaka och hitta den där förbaskade videon som du trodde hade sparats, men som inte går att hitta någonstans. Äntligen!

Eller, kanske inte riktigt äntligen än. För uppdateringen med historiken är inte släppt så vi får snällt vänta lite till. Och TikTok har i skrivande stund inte bekräftat dess existens (The Verge har frågat utan att få svar).

Innan historiken är på plats så finns några knep, mer eller mindre krångliga, för att hitta videor man tittat på tidigare.

@rachforaday

here’s how to find that TikTok that you accidentally refreshed #tiktokhack #tiktoktips #losttiktok #socialmediatips and if you remember some of the audio this way is even faster » @rachforaday

♬ find a TikTok you refreshed – Rach • Social SEO Expert

Den enklare varianten är att filtrera på sökresultat som bara inkluderar videor som beskådats tidigare. Det här knepet gäller bara för de sju senaste dagarna och du måste aktivera filtreringen i inställningarna först.

En lite krångligare variant är att ladda ner all TikTok-data och den vägen hitta beskådade videor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.