Apex Legends uppdateras: 4K/HDR-stöd på Xbox Series X/S & PS5

Apex Legends

Spelstudion Respawn Entertainment meddelar att spelet Apex Legends får en stor uppdatering den 29 mars. Med nya uppdateringen får spelet stöd för senaste generationens spelkonsoler och tv-apparater.

Det betyder i praktiken att Apex Legends – med rätt spelkonsol och tv – klarar 4K-upplösning, HDR och visning i 120Hz. Andra förbättringar är förbättrade ”shadow maps” och fler detaljer visas på längre avstånd.


Läs mer: Xbox Cloud Gaming får stöd för tangentbord och mus

Om du spelar på en Playstation 5 så får du även stöd för handkontrollen DualSense. Det betyder att du kan ställa in triggerknapparna till att vara adaptiva och om du vill ha haptisk återkoppling (vibrationer) så är det möjligt.

Uppdateringen rullas ut på olika sätt beroende på om du använder en Xbox Series X/S eller Playstation 5.

Med Xbox Series X/S så används Smart Delivery-funktionen som säkerställer att din spelkonsol använder den bästa möjliga versionen (alltså att konsolen väljer Xbox Series X/S-versionen istället för Xbox One-versionen automatiskt).

Har du en Playstation 5 blir det lite knepigare. Då måste du gå till Game Hub, välja inställningar (istället för att köra Apex Legends), och den vägen ladda ner PS5-versionen. Onödigt krångligt Sony, vi vet att ni kan bättre än så!

Läs mer: Nu fungerar Minecraft på Oculus Quest 2 (video)

Uppdateringen till Apex Legends släpps samtidigt med evenemanget The Warriors Collection Event som pågår mellan den 29 mars och 12 april.

Passa på att delta i Control som hålls i området Caustic Treatment vid Kings Canyon (du kanske minns att Control tidigare hölls i Hammond Labs, men inte den här gången), spela nya arenakartan Drop-Off och skaffa alla nya utseenden till dina karaktärer.

Och så klart finns en hel mängd gratis belöningar att se fram emot, men om du vill ha alla så måste du börja tidigt i evenemanget. Tick-tack, krigare. Tick-tack.

Läs mer om vad evenemanget erbjuder här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.