Förbättrad iPad Pro med Apple M2 kan släppas hösten 2022

iPad Pro

Apple väntas släppa en ny modell i iPad Pro-serien redan till hösten. Den största nyheten ska vara att den har den ännu oannonserade M2-processorn som även väntas landa i fler produkter som Mac Mini, Macbook Air och Macbook Pro senare under 2022 eller 2023.

Nyheten kommer bara kort efter att syskonserien iPad Air äntligen fick M1-processorn. Det är ingen mindre än kända analytikern Mark Gurman från webbsajten Bloomberg som släppte de första uppgifterna om nya iPad Pro. I sitt nyhetsbrev avslöjar han även ungefärliga datum för när lanseringen kan ske.

Förutom Apple M2-processorn så säger Mark Gurman att nya modellen får stöd för MagSafe. Det möjliggörs tack vare en ny baksida av glas där den tidigare modellen har aluminium. Redan i juni förra året rapporterade vi om just en baksida av glas och trådlösa laddning.

Om vi ska tro de uppgifter som finns idag så planerar Apple att släppa nya iPad Pro någon gång mellan september och november 2022.

Redan med denna generationens iPad Pro som använder M1-processorn så fick vi ett extremt prestandahopp jämfört med förra generationens modell. Hela 71 procent mer prestanda i Geekbench 5 vilket inte är att fnysa åt. Faktum är att iPad Pro med M1 är lika snabb som Macbook Air med samma processor.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.