Ny iPad Pro kan ha trådlös laddning & baksida av glas

iPad Pro

Nya uppgifter pekar på att Apple tänker släppa en ny iPad Pro med trådlösa laddning och baksida av glas. Enligt en rapport kan företagen även lansera en uppgraderad iPad Mini.

  • Omvänd laddning med MagSafe-teknik
  • Lång tid innan nästa iPad Pro släpps
  • Ny iPad Mini på gång

Lästips: Begränsat minne i nya iPad Pro – kan bara använda 5GB per app


Trådlös laddning fungerar dåligt när metall är inblandat. Därför föredrar mobiltillverkare att använda baksidor av glas när de erbjuder trådlös laddning.

Och är det något befintliga iPad Pro saknar så är det just en baksida av glas – men det kan ändras med nästa modell.

Stöd för omvänd trådlös laddning med iPad Pro

Webbsajten Bloomberg rapporterar att Apple tänker implementera stöd för trådlös laddning i nästa modell. Det betyder att baksidan måste byta material om det ska fungera optimalt; eller överhuvudtaget.

Enligt Bloomberg arbetar Apple på en lösning som tar MagSafe till iPad Pro. Det ska inte fungera exakt likadant, med bland annat stöd för omvänd laddning där surfplattan kan ladda exempelvis en nyare iPhone eller Watch.

Notera att det inte finns några uppgifter om när Apple kan släppa en ny iPad Pro.

Apple introducerade den M1-bestyckade modellen för 2021 bara helt nyligen, så det lär dröja ett bra tag innan nästa blir aktuell. Om du redan idag är på jakt efter en surfplatta så är befintliga modeller värda att kolla på.

Lästips: Så snabb är nya iPad Pro (2021) med Apple M1

apple ipad mini 4 flera

Ny iPad Mini för 2021/2022

Även en ny iPad Mini kan vara på gång. Bland annat med ny, kraftfullare hårdvara under skalet och tunnare kanter till skärmen.

Redan 2021 ska modellen kunna släppas, men det är inte fastställt när. En tänkbar period är under hösten när Apple brukar introducera nya mobiltelefoner och datorer.

Vi vet inte om Apple tänker göra sig av med hemknappen som på sina andra modeller, men det vore inte orimligt att Face ID eller Touch ID kommer även till iPad Mini.

En sista nyhet är att Bloomberg tror på en ny 10,2-tums iPad. Vad som är nytt? Det återstår att se.

Lästips: Så mycket kostar det att reparera iPad Pro (2021)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.