Siri Remote är inte fullt kompatibel med Disney+

apple tv 4k gen 2 2021

Nya och förbättrade Siri Remote är en stor uppgradering jämfört med Apples tidigare fjärrkontroll till Apple TV. Men den är inte fullt kompatibel med alla appar till tvOS.

  • Kräver Apples egna videospelare för tvOS
  • Netflix har fullt stöd – inte HBO Max, Peackock och Disney+
  • Apple har inte öppnat stödet för tredjeparts videospelare än

Lästips: Byta batteri i Siri Remote – så gör du (det är svårt)

En av de absolut bästa funktionerna med nya Siri Remote är att du kan använda skrollhjulet för att snabbt hoppa i innehåll och för att flytta sig över tidslinjen i filmer eller serier.

Problemet är att skrollhjulet inte fungerar korrekt om apparna inte byggt in stöd för det.

Netflix har fullt stöd. Men konkurrenten Disney+ däremot har inte det. Och en talesperson till webbsajten The Verge bekräftar anledningen. Appen använder en specialdesignad videospelare istället för Apples egna “tvOS Media Player”.

Eftersom Disney+ har valt en egen variant till videpspelare så finns inte stöd för Siri Remote som standard. Och Apple har inte öppnat stödet så att tredjepartsutvecklare kan använda det. Så Disney+ har inget annat val än att sitta i kylan, just nu.

Talespersonen för Disney+ säger till The Verge att de planerar att bygga in stödet för skrollhjulet så fort Apple öppnar för det.

Lästips: Därför har inte nya Siri Remote stöd för AirTag

Andra stora streamingtjänster som också är ute i kylan just nu är HBO Max och Peacock. Två tjänster som främst är för den amerikanska marknaden, men som inte heller kan använda skrollhjulet på rätt sätt av samma anledning.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.