Siri Remote är inte fullt kompatibel med Disney+

apple tv 4k gen 2 2021

Nya och förbättrade Siri Remote är en stor uppgradering jämfört med Apples tidigare fjärrkontroll till Apple TV. Men den är inte fullt kompatibel med alla appar till tvOS.


  • Kräver Apples egna videospelare för tvOS
  • Netflix har fullt stöd – inte HBO Max, Peackock och Disney+
  • Apple har inte öppnat stödet för tredjeparts videospelare än

Lästips: Byta batteri i Siri Remote – så gör du (det är svårt)

En av de absolut bästa funktionerna med nya Siri Remote är att du kan använda skrollhjulet för att snabbt hoppa i innehåll och för att flytta sig över tidslinjen i filmer eller serier.

Problemet är att skrollhjulet inte fungerar korrekt om apparna inte byggt in stöd för det.

Netflix har fullt stöd. Men konkurrenten Disney+ däremot har inte det. Och en talesperson till webbsajten The Verge bekräftar anledningen. Appen använder en specialdesignad videospelare istället för Apples egna “tvOS Media Player”.


Eftersom Disney+ har valt en egen variant till videpspelare så finns inte stöd för Siri Remote som standard. Och Apple har inte öppnat stödet så att tredjepartsutvecklare kan använda det. Så Disney+ har inget annat val än att sitta i kylan, just nu.

Talespersonen för Disney+ säger till The Verge att de planerar att bygga in stödet för skrollhjulet så fort Apple öppnar för det.

Lästips: Därför har inte nya Siri Remote stöd för AirTag

Andra stora streamingtjänster som också är ute i kylan just nu är HBO Max och Peacock. Två tjänster som främst är för den amerikanska marknaden, men som inte heller kan använda skrollhjulet på rätt sätt av samma anledning.