Frostpunk är gratis på Epic Games Store

frostpunk game 2018

Nu kan du ladda ner Frostpunk helt kostnadsfritt till datorn. Spelet finns på Epic Games Store och är gratis fram till den 10 juni. Du sparar hela 209 kronor!

  • Ställer inga stora krav på din dator
  • Expansionerna kostar
  • Även små val i spelet kan få stora konsekvenser

Lästips: Little Nightmares är gratis på Steam (maj 2021)

Frostpunk släpptes den 24 april 2018 och är ett överlevarspel där du måste skapa en stad i en frusen, apokalyptisk tid. Du börjar med nästan inget och bygger dig uppåt. Överleverare hittar till din stad och du måste arbeta för att hålla alla glada, mätta och varma.

Missade du erbjudandet? Du kan köpa Frostpunk billigare på Kinguin här.

Bara grundspelet är gratis – expansionerna kostar

Spelet är uppbyggt kring knepiga val som du tvingas göra. Även små beslut kan få ödesdigra konsekvenser, så det gäller att hela tiden fundera över vad du gör och varför.

Notera att du bara kan få grundspelet kostnadsfritt. Om du vill ha någon av expansionerna eller specialversionerna så kommer det att kosta.

Säsongspasset kostar 135 kronor och då får du tre expansioner:

  • The Last Autumn
  • On The Edge
  • The Rifts

Det är bättre att köpa säsongspasset än att köpa expansionerna separat. Köper du alla tre var för sig så är totalpriset 195 kronor. Alltså 44 procent dyrare än säsongspasset. Ouch.

Låga datorkrav för Frostpunk

Kraven på datorn är låga om du vill spela Frostpunk. Du behöver som lägst 4GB RAM-minne, en dubbelkärnig processor och ett grafikkort som stöder DirectX 11. Vill du ha den bästa upplevelsen ökar kraven något till 8GB RAM och ett snabbare grafikkort, men Frostpunk kommer inte lägga någon större press på datorn.

Här är de kompletta kraven från Epic Games Store:

MinimumRekommenderat
OSWindows 7/8/10 64-bitWindows 7/8/10 64-bit
Processor3.2 GHz dubbelkärnig CPU3.2 GHz dubbelkärnig CPU
RAM-minne4 GB8 GB
Lagringsutrymme8GB ledigt utrymme8GB ledigt utrymme
DirectXDirectX 11DirectX 11
GrafikkortGeForce GTX 660, Radeon R7 370 eller motsvarande
(2GB+ VRAM)
GeForce 970, Radeon RX 580 eller motsvarande
(4GB+ VRAM)

KB4019990 måste vara installerad om du kör Windows 7 eller 8. Spelet kommer även installera den senaste versionen av Visual C++, vilket inte är ovanligt för många spel.

Om du vill skaffa Frostpunk gratis fram till den 10 juni så gör du det här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.