WhatsApp får stöd för iOS 15 – ny uppdatering

WhatsApp Logo

Populära meddelandeappen WhatsApp får en uppdatering som gör att appen blir fullt iOS 15-kompatibel. Redan idag kan appen användas på den senaste iOS-versionen, men det saknas några funktioner som gör att du kan dra full nytta av allt som iOS har att erbjuda.

Med sin senaste beta-version som testare kan ladda ner idag så lägger utvecklarna grunden för framtida funktioner som kommer att släppas till appen. Dessutom får du en rad utseendetweaks som går att ställa in redan idag.

Här är allt som är nytt i senaste beta-versionen.

Läs mer: Hur mycket kostar WhatsApp? Är tjänsten gratis?

Det handlar främst om mindre förändringar kring gränssnittet då alla stora förbättringar kommer senare.

  • Med nya versionen kan du ändra verktygsfältet till en mörkare färg
  • Se profilbilder i aviseringar direkt i mobilen
  • Generella kompatibilitetsfixar för WhatsApp på iOS 15
  • Generella buggfixar som löser ospecificerade problem för användarna
  • Stöd för fokusläge i iOS 15

Som du märker är det inga större förändringar. Den största nyheten är tveklöst att man kan se profilbilder i avseringar på mobilen. Något som tidigare varit möjligt på vissa kontakter, men som nu får fullt stöd.

Om du vill testa beta-versionen och alla nyheter innan den stora massan så måste du vara delaktig i beta-testet. I skrivande stund är beta-testet fullt och nya testare accepteras inte. Du kan hålla ett öga på den här sidan och se om det öppnar upp en plats i framtiden.

Läs mer: WhatsApp börjar kryptera dina säkerhetskopior

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.