WhatsApp för Windows 11/10 – fungerar nu utan en mobiltelefon

WhatsApp Logo

Den officiella WhatsApp-appen för Windows 10 och 11 har uppdaterats. Du kan nu använda den på din dator utan att det behövs en mobiltelefon.

Du kan alltså skicka och ta emot meddelanden i appen även om din mobiltelefon inte är ansluten till datorn. Dessutom är gränssnittet förbättrat med mer intuitiv design.

Anledningen till förändringen är att WhatsApp Desktop äntligen har blivit en så kallat ”native-app” för Windows. Den är helt fristående och har även fått bättre prestanda.

Totalt kan WhatsApp Desktop parkopplas med upp till fyra mobiltelefoner.

När den initiala kopplingen är gjord så behövs inte den mobila enheten för att synkronisera innehållet som landar i WhatsApp. Allt är dessutom säkert med end-to-end-kryptering som säkerställer att ingen ser vad som skickas och tas emot.

Så parkopplar du din mobil med WhatsApp Desktop

  1. Öppna WhatsApp på din mobiltelefon
  2. Klicka på More options (Android) eller Settings (iOS)
  3. Välj Linked Devices
  4. Rikta mobilkameran mot QR-koden som visas på datorskärmen i WhatApp Desktop-appen

Instruktionerna ovan gäller endast för Windows-användare. Om du använder en Mac-dator så får du vänta lite till innan en officiell WhatsApp-app är redo. Du kan vara med i beta-testet av den officiella WhatsApp-appen för macOS via denna länk.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.