Netflix med reklam – går inte att kolla offline

Netflix
Foto: Thibault, Pening, Unsplash

Om du funderar på att skaffa Netflix nya abonnemangsform som visar reklam så får du leva med en riktigt tung nackdel. Och det är att du kan inte kan ladda ner film och serier för att kolla på dem offline.

Det avslöjar webbsajten Bloomberg som skriver att kod som hittats i den officiella Netflix-appen pekar på just det. Den exakta texten som refereras till är denna:

Downloads available on all plans except Netflix with ads

Det är kanske inte det värsta för många, men den som vill ta med Netflix på exempelvis långresor lär inte uppskatta nyheten.

Netflix började erbjuda offline-nedladdning av film och serier redan 2016. När stödet släpptes togs det emot med öppna armar av filmälskare världen över. Med nya reklamabonnemanget så tar Netflix ett litet steg bakåt i utvecklingen.

Samtidigt är det klart att Netflix måste ge de som vill betala några extra guldklimpar som faktiskt får dem att stanna kvar på den nivån. Och om du vill offline-kolla på film och serier så kanske det är värt den där hundralappen varje månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.