WD Elements SE SSD – portabel SSD i fickformat (480GB/1TB/2TB)

western digital wd elements ssd 2021
Western Digital

Western Digital har lanserat den bärbara SSD:n WD Elements SE SSD. Den lilla enheten är i ett portabelt fickformat och har en läshastighet på 400MB/s.

Förutom att vara liten och snabb så har WD Elements SE SSD rejält med lagringsutrymme. Upp till 2TB går att välja och du behöver inga drivrutiner för varken Windows eller macOS.

Läs mer: Western Digital fixar INTE sårbarheter i My Cloud OS3

Om du planerar att ta med WD Elements SE SSD på resande fot så kommer du att uppskatta att den dessutom är rejält tålig. Upp till två meters fall ska den klara utan att gå sönder.

WD Elements SE SSD går att köpa från svenska återförsäljare och Western Digital Store. Lansering i Sverige sker under augusti månad.

De rekommenderade priserna börjar på 89,99 euro för 480GB. Priset i Sverige börjar alltså på cirka 900 kronor inklusive moms.

  • 480GB: 89.99 euro
  • 1TB: 149.99 euro
  • 2TB: 279.99 euro

Western Digital har en begränsad, 3-årig garanti på WD Elements SE SSD.

Enheten är förformaterad med exFAT för kompatibilitet med både Windows och macOS. Du ansluter enheten med den tillhörande USB 3.0-kabeln. Ingen extra strömförsörjning behövs. Förutom själva lagringsenheten och kabeln så ingår även en liten guide så att du snabbt kommer igång.

Måtten på enheten är 64.5mm x 64.5mm x 8.72mm.

Observera att WD Elements SE SSD har ett förvirrande likt namn med befintliga WD Elements SE som har en vanlig, mekanisk hårddisk och finns i storlekar upp till 5TB.

Läs mer: Ny, supersnabb extern SSD från Western Digital – upp till 1 050 MB/s över USB-C

Här gäller det att välja rätt, för även om WD Elements SE ger betydligt mer utrymme för samma krona än WD Elements SE SSD så är prestandan långt ifrån likvärdig.

Summering av artikeln
– Har storlekarna 480GB, 1TB respektive 2TB
– Kostar mellan cirka 900 kronor och 2 800 kronor
– Tålig design (ska klara fall på två meter)
– Ansluts med USB 3.0 med stöd för Windows och macOS

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.