Warner Bros attackerar sig själv i kampen mot fildelare — Google kan stoppa Warner Bros-sajter

warner bros piracy

Filmbolaget Warner Bros skruvar upp värmen under fötterna på fildelare — och kräver att sina egna webbsajter tas bort från Googles sökmotor.


Ni läste rätt, Warner Bros bad Google om en blockering som i praktiken innebär att de officiella webbsajterna för The Dark Knight, The Matrix och The Lucky One inte kan hittas via Google.

Givetvis rör det hela sig om ett stort misstag från Warner Bros sida. Men vi kan inte annat än småle åt filmbolaget som arbetat så hårt för att motarbeta fildelning att de till och med kan tvinga bort sina egna, legala sajter.

Dessutom vill Warner Bros att Batman-länkar till IMDB, Amazon och Sky Cinema blockeras — något Google inte går med på. I skrivande stund har inget officiellt beslut tagits om sökmotorn ska blockera Warner Bros egna sajter.

dmca-theluckyone dmca-thematrix dmca-darkknight


Hettar till för fildelarna

Och nog har fildelning varit ett superhett ämne den senaste tiden. Efter att initiativet Spridningskollen gått ut med att de tänker skicka kravbrev till fildelare med betalningskrav på minst 2 000 kronor fullkomligt exploderade intresset.

Ni kan ju själva gissa hur populära Spridningskollen är hos både fildelare och internetoperatörer just nu. Att operatören Bahnhof hann registrerat varumärket ”Spridningskollen” och nu anklagar initiativet för varumärkesintrång, ja det borde säga en del.


Lästips: Spridningskollen letar upp svenska fildelare — kan skicka kravbrev på tusentals kronor till barn


Spridningskollen.se har också utsatts för en DDOS-attack som tog ner webbsajten för en kortare period. Även det ett tydligt tecken på att initiativet är allt annat än uppskattat. Något Spridningskollens talesperson Gordon Odenbark ställer sig oförstående till.

spridningskollen-barn-skarmdump

Warner Bros attackerar legitima webbsajter

Det är tydligt att Warner Bros och initiativet Spridningskollen inte har koll på hur de ska begränsa fildelningen på ett bra sätt.

Warner Bros genom att försöka sänka sina egna och andra legitima webbsajter, Spridningskollen genom att skicka kravbrev med hot om domstol till privatpersoner.

I det senare fallet utan att kunna bevisa (via ip-adress) vem som faktiskt tankat ner en film, om det ens är ägaren av internetanslutningen. På initiativet Spridningskollen webbsajt är de också tydliga med att barn kan få krav, vilket riskerar att sätta dem i en skuldfälla i ung ålder.

Bra jobbat där Spridningskollen.


Tips: Skydda dig mot Spridningskollen med VPN