Google Pixel och Pixel XL kommer med Android 7.1

Google Nexus 5X

Google kan släppa mobiltelefonerna Pixel och Pixel XL med Android 7.1.


Bara kort efter lanseringen av Android 7.0 ”Nougat” kommer uppgifter om att en stor uppdatering är på gång till nya versionen.

Och den är så nära att vara klar att kommande mobiltelefonerna Pixel och Pixel XL släpps med den. Fantastiska nyheter alltså — speciellt då hundratals miljoner telefoner får vänta i månader bara på Android 7.0.

De båda kommande mobiltelefonerna från Google är tänkta att ersätta befintliga Nexus-serien. Bättre kontroll för Google, mindre marknadsföring för tillverkarna av telefonerna (hint: Google tillverkar dem inte själv).

Den 4 oktober kommer Google att hålla i ett stort evenemang där telefonerna ska presenteras. Tillsammans med Android 7.1. Vad nya versionen ska innehålla vet vi inte än, men räkna med mängder av buggfix och några större nyheter.


Ersättare till Nexus 7

Det pratar även om en ersättare till uppskattade surfplattan Nexus 7. Det rör sig fortfarande om obekräftade uppgifter men enligt källor inom industrin kan det vara en Huawei-tillverkad surfplatta med 4 GB internminne.

Modellen ska kunna släppas innan årsskiftet och vi är väldigt intresserade av hur den kan bli. Där Nexus 9 blev aldrig den succé som Google hoppats på, trots hyggliga recensioner. Den var för dyr för sin klass och fångade aldrig marknaden.


Lästips: Android 7.0 ”Nougat” släpps inte till Nexus 5 och Nexus 7


Om vi får se Pixel-telefoner och en ny Nexus-platta återstår att se. Nexus 6P och Nexus 5X är fenomenala telefoner för sina priser och Nexus 7 2013 var en riktig höjdare — kan Google toppa sina egna kreationer med nya modellerna?