Android 7.0 ”Nougat” släpps inte till Nexus 5 och Nexus 7

lg nexus 5

Android 7.0 ”Nougat” är äntligen släppt och med det följer en stor mängd förbättringar som gör att användaren får ut mer av sin mobiltelefon eller surfplatta. Förutsatt att man inte har en Nexus 5 eller Nexus 7 (2013) i sin ägo vill säga.


Med nya versionen av Android väljer Google att släppa stödet för de båda enheterna och de kommer därmed inte få Android 7.0 som en officiell uppdatering. Istället för användarna sätta sin tilltro till utvecklarna som med all sannolikhet kommer att skapa speciella versioner för att de ska fungera med Nexus 5 och Nexus 7.

Om man vill ha nya Android den officiella vägen måste man istället ha en Nexus 6, Nexus 9, Nexus 5X, Nexus 6P eller Pixel C i sin ägo. Även mediaspelaren Nexus Player får nya Android vilket vi gissar att många lär uppskatta. Uppdateringarna skickas ut via OTA så har du inte fått den än lär den dyka upp inom kort.

Byt till Nexus 5X och få en bättre upplevelse

Google har två sätt att räkna ut hur lång tid de ska ge stöd för enheter. Så länge en mobiltelefon eller surfplatta fortfarande säljs erbjuder Google tre år med månatliga uppdateringar, räknat från enheternas lanseringsdatum. Eller 18 månader efter sista försäljningsdatumet, beroende på vad som kommer först.


Lästips: Säkrare fabriksåterställning av Android – så gör duOm man har en Nexus 5 eller Nexus 7 är det ingen skam i att uppgradera till en nyare modell om möjligt. För ägare av Nexus 5 är det relativt billigt att uppgradera med en Nexus 5X men sitter man på en Nexus 7 blir det snabbt dyrare. Både Nexus 9 och Pixel C kostar avsevärt mer så valet att byta lär inte vara lika klart.

Har du en äldre mobiltelefon eller surfplatta som inte längre stöds av Google? Har du installerat andra versioner av Android som gör att du får den senaste ändå? Kommentera gärna och berätta om dina upplevelser.