Bästa torrent-appen för Android — så laddar du enkelt ner film till mobilen

Flud Android Torrent App

Visste du att man kan ladda ner torrent-filer direkt till en mobiltelefon eller surfplatta med Android? Perfekt om man på stående fot vill ladda ner musik eller en film inför kvällen.


Och för att ladda ner filerna rekommenderas appen Flud som fungerar med alla enheter som kör Android 2.3 eller senare. Applikationen är tacksamt snål med resurserna den använder och snittbetyget på 4.5 / 5.0 på Google Play Store får tala för sig själv.

Med Flud får man en torrent-klient som klarar precis allt det man kan tänkas behöva och lite till. Så när som på styrning av en torrent-klient för datorn vilken vi gärna hade kunnat styra från mobiltelefonen — men för det finns så klart andra lösningar.

flud-torrent-app-logo

Flud klarar givetvis magnet-länkar

Flud stöder magnet-länkar som både kan klistras in direkt i applikationen eller klickas på i webbläsaren. Appen startar automatiskt när en magnet-länk identifieras vilket betyder att du slipper öppna den själv. Inget omvälvande men väl praktiskt.


En annan sak vi gillar är att man kan välja vilka filer som ska laddas ner från en torrent. Vill man ha den där filmen kan trailern som annars följer med vara onödig nerladdning. Eller alla text- och pdf-filer som många gärna skickar med.

Flera torrent-nerladdning kan laddas ner samtidigt, det finns stöd för RSS-feeds, DHT, UPnP, NAT-PMP, µTP (µTorrent Transport Protocol) och PeX (Peer Exchange). Allt sker i full hastighet över mobilnätet eller WiFi. Om man vill kan applikationen ställas in för att endast köras över WiFi (rekommenderat).


Lästips: Spela in samtal på Android – här är bästa appen!


Flud är gratis men ändå inte

Det är värt att betala för Flud. Givetvis vill den utvecklaren ha lite betalt för mödan och i skrivande stund kostar den annonsfria versionen av Flud 15 kronor att köpa — helt klart värt varenda krona.

Eller så står man ut med annonserna och tar del av en riktigt bra torrent-app ändå. En detalj vi vill varna om är att Android 4.4 begränsar vad som kan skrivas till ett minneskort i telefonen. Se därför till att ha rejält med utrymme på telefonen eller surfplattan då Flud endast skriver till interna minnet (men du kan ju flytta filerna i efterhand ändå).

Flud laddar du ner från den officiella sidan på Google Play Store. Undvik alla andra ställen då de kan vara infekterade med skadlig kod.

Utmärkta alternativ

utorrent-logoDen kanske mest kända torrent-klienten på marknaden är uTorrent. Främst nerladdad och använd för Windows men applikationen för Android växer sig allt starkare. Precis som med Flud är klienten fullspäckad med funktioner men den annonsfria versionen är i skrivande stund lite dyrare.

Ladda ner här.

 

bittorrent-logoBittorrent är applikationen från skaparna av torrent-protokollet. Precis som uTorrent och Flud är funktionerna många, gränssnittet förhållandevis enkelt att arbeta med och ständiga uppdateringar underhåller applikationen. Det går inte att välja fel oavsett vilken av de tre man väljer. Vill man dock ha alternativet från skaparna av torrent-tekniken är Bittorrent rätt att gå.

Ladda ner här.