Android 7.0 ”Nougat” släpps den 22 augusti — mobiloperatör läckte datumet

Android Logo 950 x 500

Android 7.0 ”Nougat” släpps den 22 augusti. Det är åtminstone vad de senaste uppgifterna pekar på just nu och vi har en kanadensisk mobiloperatör att tacka för dem.


Det är Telus som på sin webbsajt visar att mobiltelefonerna Nexus 5X och Nexus 6P får Android 7.0 ”Nougat” den 22 augusti.

Anledningen till att vi tror det kan stämma är för att Telus lyckades pricka exakt rätt datum även förra året med Android 6.0 ”Marshmallow”. Dessutom är den 22 augusti datumet då förhandsprogrammet för Android 7.0 på LG G5 börjar.

Gissningsvis får OEM-tillverkare som Samsung, Sony och LG inte släppa en uppdatering innan ett visst datum. Det vore logiskt att LG trycker på knappen samtidigt som Google gör det — och vi håller tummarna.


Lästips: Spela in samtal på Android – här är bästa appen!Intressant nog i sammanhanget verkar det också som att LG V20 blir första mobiltelefonen att få Android 7.0 ”Nougat” efter lanseringen — och inte Nexus 5X eller Nexus 6P. Vad vi vet kommer V20 att få nya Android direkt ur lådan.

Imponerande snabbt och glädjande nyheter för alla som inte vill köpa en telefon inom en överskådlig framtid bara för att vänta några månader på att få Android 7.0. Vi uppskattar LG:s gest och hoppas fler är lika snabba.