Öppna din Chromebook med pin-kod — ny funktion på gång till Chrome OS

ChromeOS Pin Code Chromebook

Snart kan du logga in i Chrome OS med en pin-kod istället för ett lösenord. Google har implementerat en experimentell funktion för pin-koder och vi älskar det.


Fortfarande är det bara utvecklare som kör tidigare beta-versioner av Chrome OS som kan använda pin-koder för att logga in i operativsystemet.

Räkna dock med att funktionen snabbt når ut till den breda massan då Google arbetar aktivt med att bli klar med den. När allt är klart är det busenkelt att aktivera stödet.

Gå till adressfältet i webbläsaren Chrome och skriv chrome://flags/#quick-unlock-pin och aktivera stödet för pin-koder. Starta om datorn, gå till inställningspanelen i Chrome OS och gå till nya sektionen kallad Screen Lock.


Lästips: Gmail ökar säkerheten – märker okrypterade meddelandenStäll in din kod och tryck sedan ? + L för att låsa Chrome OS. När du låser upp den igen kan du mata in din pin-kod istället för ett lösenord — voilá!

Tänk bara på att en pin-kod inte är lika säker som ett långt, krångligt lösenord. Enklare att använda men inte säkrare. Och då många har hela sitt liv i Gmail och Drive så ber vi er vara ytterst försiktiga med vilken kod ni väljer.