Gmail ökar säkerheten – märker okrypterade meddelanden

Gmail Logo
Google ökar säkerheten i Gmail genom att berätta för användarna när de tar emot e-postmeddelanden som inte skickats säkert. Mer precist är det okrypterade e-postmeddelanden som kommer att märkas för användarnas säkerhet. 


Kryptering är riktigt bra för säkerheten men fortfarande är det många som inte använder tjänst som nyttjar det till fullo. Enligt Google ökade mängden krypterade e-postmeddelanden som skickades på internet från 33 procent till 61 procent mellan december 2013 och oktober 2015.

Under samma period ökade antalet TLS-krypterade meddelanden som skickades från Gmail till andra e-postleverantörer från 60 procent till 80 procent. En bra sak är att 94 procent av alla meddelanden som kommer till Gmail har autentiserats vilket är ett grundläggande skydd för nätfiske och annat otyg. Ingen garanti givetvis men en grund att stå på.

Gmail en start på bättre säkerhet

Vill man säkra sin e-post är Gmail ett utmärkt sätt att komma igång men i slutändan handlar mycket om hur uppmärksam man är som användare.

Klicka inte på länkar som inte är bekräftat säkra, öppna inte e-postmeddelanden som ser skumma ut och för allt i världen – kör inga filer som skickats via e-post. När du är helt säker på att avsändaren är korrekt och filen säker så var ändå skeptisk.


Hur ser du på säkerhet och e-post? Skriv gärna en kommentar och berätta.